vandring bland grönska och blommor Gran Canaria

DAGSVANDRINGAR

Välkomna till vandringsparadiset Gran Canaria!

Följ med oss en dag och var med och utforska en del av de över 800 km vandringsleder som vi har här nere. Leder som en gång i tiden trampades upp och användes av ursprungsbefolkningen på ön.

I ett dramatiskt vulkanlandskap, högt ovan molnen, på pinjeskogsklädda bergssidor tar vi oss ner mot grönskande dalar och ängar. Vi vandrar förbi terrassodlingar och ner genom gamla bergsbyar. Byborna lever ofta enligt gamla traditioner och man kan fortfarande se hur bönderna plöjer terrasserna med oxar och träplogar.

Vandring på Gran Canaria är fortfarande väldigt okänt och det gör naturligtvis att man sällan träffar på andra människor på lederna.

Under vandringsdagarna berättar våra erfarna och kunniga guider mycket om naturen vi passerar och om Gran Canarias spännande kultur och historia. Något som är okänt för de flesta.

Många av våra leder har flera kombinationer som gör att de passar både vana vandrare som nybörjare. Man behöver aldrig vara rädd för att man ska sinka gruppen eller vara frustrerad över att man inte får ta ut sig tillräckligt. Vi är alltid minst två guider, oftast tre, som ser till att var och en får ut maximalt av sin dag. De som vill vandra lite längre och fortare får möjlighet att göra det, och de som vill njuta i lite långsammare takt och under en kortare sträcka gör det.

Efter ett par timmars vandring brukar vi sitta ovan molnen och njuta av vår matsäck och en himmelsk utsikt över ön och våra grannöar.

Vi garanterar en dag som slår det mesta!

Tag alltid med varma kläder typ fleace och vindjacka temperaturen varierar väldigt mycket, framför allt vintertid. Det går utmärk att vandra i gymnastikskor.

Pris: 55 € / person. Ni får 7 € rabatt om ni bokar via bokningsformuläret nedan. Betalning sker kontant under vandringsdagen. Transport ingår i priset.

Under perioden 1 maj - 1 oktober vandrar vi endast på Måndagar. Då vandrar vi olika leder på ön, ofta uppe på den norra sidan av Gran Canaria (undantaget juli - augusti då vi har semesterstängt).

Boka din vandring:

Skicka oss ett mail med din bokning. I mailet skriver du ditt namn, antal vandrare, ditt mobiltelefonnummer, ditt hotell på Gran Canaria, hotellets adress/ort och datum för när ni vill vandra med oss.

Mail: info@rockyadventure.com

Tack för er bokning! Bokningsbekräftelse kommer att skickas till er via e-mail.