solnedgång på Gran Canaria

VANDRINGSRESOR

En kontinent i miniatyr för den aktive

När resten av Europa ligger regntungt och kallt börjar våren på Gran Canaria redan i Januari. Eftersom ön har bedömts ha världens bästa klimat har vi förmånen att få vandra i fantastisk natur, året om. De blomstrande områdena flyttar över bergskedjorna, och våra vandringsturer likaså.

Björn Westin, grundare av Rocky Adventure har mer än 20 års erfarenhet av Gran Canarias tusenåriga leder. Här finns ett nätverk av sammanlagt 800 km vandringsled och han känner dem och naturen här som sin egen ficka.

Förutom grönska och spektakulära vyer finns här dessutom ett rikt fågelliv och Gran Canarias flora bedöms vara lika unik som Galapagos, med över 500 egenutvecklade arter.

Vi vandrar och njuter av Gran Canarias fantastiska natur under en hel vecka. Vi bor bekvämt på en fyrstjärnig Parador 1500 meter över havet mitt i Gran Canarias gröna vulkanlandskap.

Ge oss en möjlighet att få visa upp det riktiga Gran Canaria så garanterar vi en unik upplevelse kryddad med god mat och dryck.

Vi samarbetar med det skandinaviska resebolaget Wi-resor. Boka resan direkt genom länken till Wi-resor som du finner här bredvid.

NYHET

Vandring i mandelblom – specialavgång 21-28 januari 2018

Något av det vackraste man kan uppleva på Gran Canaria är att vandra i bergslandskapen när mandelträden blommar. Våren på Gran Canaria startar redan vid jul och nyår, i och med att mandelträden börjar att blomma. Från mitten av januari till mitten av februari blommar tusentals mandelträd i vitt och rosa uppe i bergen.

Mandelträdet kommer ursprungligen från Asien. I Grekland har mandelträd odlats sedan 400-talet f.Kr och till Gran Canaria kom de första träden på 1500-talet. Mandelträden står i dag kvar som vackra monument som påminner om svunna tider då produktionen av både söt- och bittermandel var stor här uppe i bergsbyarna och sysselsatte 100-tals personer. Sötmandel användes framförallt i mat och bakverk, medan bittermandeln användes inom kosmetikaindustrin.

Möt våren med oss på Gran Canaria, vandra i behaglig temperatur mellan vackra bergsbyar i grönskande och blomstrande dalgångar. Njut av vårdagar som tagna ur en filmscen från Körsbärsdalen i Bröderna Lejonhjärta. Som vanligt, när gruppen överstigar 15 deltagare, vandrar vi med två guider och två olika svårighetsgrader varje vandringsdag.