gran canaria vandring fjelltur fjellturer Kanarieöarna

VANDRING TILL EN LANTGÅRD

Naturligtvis vill vi att man ska uppleva det bästa på Gran Canaria. Det gör man uppe i bergen!

Vi vandrar på någon av de vackra lederna som en gång trampats upp av urbefolkningen. I ett dramatiskt landskap, högt ovan molnen, på pinjeskogsklädda bergssidor ner mot grönskande dalar och ängar.

Vi vandrar förbi terrassodlingar och ner genom gamla bergsbyar. Här lever ortsbefolkningen som i gamla tider och man kan fortfarande se hur de plöjer terasserna med oxar och träplogar.

Längden på vandringen bestämmer vi tillsammans på vandringsdagen. Det viktigaste är inte att gå långt, utan att komma ut och njuta av naturen.

Är man inte intresserad eller av olika skäl inte kan vandra, men ändå vill uppleva den fantastiska naturen, kan man njuta en dag i den genuina miljön på gården.

Efter en skön vandring avslutar vi med god mat och dryck på vår gård Finca la Isa 1300 möh samtidigt som vi ser solen gå ner bakom Tenerife.

Menyförslag:

Saffransmarinerad kyckling, grillade vitlöksmarinerade fläskkotletter, ost från närliggande gårdar, potatisar med mojo sås, jamon serrano, pesto sallad, bröd och alioli och detta accompanjerat med lokala vin och öl...